Uitreiking Monopoly Delft

Schermafbeelding 2016 01 14 om 10.26.13

Delft, 15 januari 2016 - De stad van Delfts blauw, Oranje, Johannes Vermeer en techniek krijgt een eigen editie van het wereldberoemde spel Monopoly. 

Het spel wordt geheel aangepast naar Delftse stijl. Bekende Delftse straten, pleinen en bedrijven worden op de speldoos, het bord en in de kans- en ‘algemeen fonds’-kaarten verwerkt. De aankomende tijd gaat Identity Games samen met sponsoren aan de slag om het spel vorm te geven. Alle inwoners van Delft kunnen meedenken over de inhoud van het spel, door via de Facebookpagina te stemmen op hun favoriete plekken.

Vandaag overhandigt Mr. Monopoly het eerste symbolische exemplaar, met een blanco doos aan Ferrie Förster, wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke Ordening als startsein voor de realisatie van het spel.

De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd en zijn voor de consument verkrijgbaar via deze website en bij een aantal lokale aanbieders. Een deel van de opbrengst van de Delftse editie komt ten goede aan een lokaal goed doel.